Reisschema
 
Dag 13: Adventureland
 We're in Iowa! Adventureland

Vandaag staat er een lange rit van Kansas City naar Minneaopolis op het programma, dwars door de staat Iowa. Een stuk rijden van bijna 7 uur volgens TomTom. We zijn nog niet op weg of de wolken pakken zich samen en het begint te spetteren. Bijna twee uur lang zien we een totaal bewolkt hemel en blijft het motregenen. Niet zo best want in Des Moines wilde ik nog een tussenstop maken om Adventureland te gaan bekijken. Een half uurtje voordat we daar aankomen klaart het gelukkig op en ziet het er naar uit dat ik droog naar binnen kan.

De dames hebben vandaag geen zin in een attractiepark en bezoeken de nabijgelegen mall met een Steve and Barry's kledingwinkel. Bijna alles kost $10 of minder.

Adventureland is een gezellig ouderwets parkje, heel anders dan de moderne Six Flags of Cedar Fair parken. 90% van het personeel heeft al de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zijn een stuk relaxter dan hun jongere collega's. Dat geeft het park een heerlijke kalme natuurlijke uitstraling. Het heeft veel weg van Lake Winnesapaukah, Idlewild en Lakemont park en ik vind dit soort kneuterige parkjes helemaal geweldig. Waar je bij Worlds of Fun bij de broodjes van enig professioneel handelen uitgaat heeft hier de tijd stilgestaan is kun je je juist amuseren met de onbeholpen manier van werken hier en daar. Zelf de gordel van jezelf en de lege stoel naast je vastmaken, zelf de beugel naar voren en naar achteren trekken, zelf ook even controleren of ie vast zit en gaan met die trein!

De eerste achtbaan die ik tegenkom is The Underground, een indoor wooden coaster. Nou ja coaster, ik kan er weinig achtbaan aan ontdekken eigenlijk. Het is meer een tamme darkride en nog niet eens een beste ook. Was Fire in the Hole van Dollywood al een twijfelgeval, deze spant de kroon. Maar ok, ik heb weer wat gezien.

Na wat zoekwerk en rondlopen vind ik dan de ingang van The Dragon. Deze baan schijnt van Hopkins te zijn. Ik heb er nog nooit van gehoord. Al voor de lifthill zitten er een paar kleine hobbeltjes in de baan boven een meertje met fontijn. Leuk! De rest van de rit is minder leuk omdat je hoofd voortdurend van links naar rechts tegen de beugels wordt geslagen. De loopings vallen daarbij nog mee maar de bochten die daarna volgen zijn echt niet te pruimen. Beetje jammer. Deze baan doe ik dus niet nog eens.

Er staat, onderweg naar Tornado, een kleine ronddraaiende attractie met armen die omhoog uitzwaaien. Deze ook maar even geprobeerd en de armen draaien bijzonder snel rond en met het omhoog werpen van de bakjes erbij best een intense flatride. En van buiten zag ie er zo onschuldig uit.

Tornado blijkt een erg prettige witte houten achtbaan. Hij ziet er erg ouderwets uit maar staat er toch pas 30 jaar. De typische out-and-back layout is niet heel erg spannend maar er is voldoende gevoel van een out-of-control treintje met hier en daar nog redelijke airtime. De baan is ook nergens ruw. De beste baan van de 4 hier in Adventureland.

In een uithoek van het park vind ik vervolgens Outlaw, nog een houten achtbaan. Deze baan is al wat ruwer dan de veel oudere Tornado en heeft meer de layout van een twister. Ook deze baan heeft een paar mini-heuveltjes voordat de lifthill wordt bereikt. Er is niet veel mis met de baan maar hij is niet erg hoog en niet erg spannend. Overigens is het in het hele park ontzettend rustig dus ik kan alle banen makkelijk frontseat doen.

Hierna doe ik Tornado nog een keer achterin en ook daar is het een hele fijne rit. Met de stoeltjeslift ga ik terug richting de ingang. Daar staat een reuzenrad waar ik als single-rider niet in mag. Waarom het voor alleengangers verboden is weten de operators eigenlijk ook niet. Vreemd hoor. Ze zijn misschien bang dat ik uit Nederland ben gekomen om in Iowa uit een reuzenrad te springen. Het is inmiddels alweer goed warm dus pik ik nog een ijsje op (per vergissing 2 bolletjes besteld en krijg voor $2,75 een familieverpakking ijs op mijn hoorntje) en loop weer naar de uitgang waar Hellen me weer komt oppikken.

We rijden nog een paar uurtjes door de maisvelden naar Minneapolis. Een stuk eerder dan TomTom aangaf komen we bij het volgende hotel aan. Morgen gaan we naar de Mall of America met daarin Nickelodeon Universe.


Speciaal vervoer onderweg: twee vrachtwagens met ieder twee wieken van een windmolen. Hier zitten dan per wagen weer twee begeleidende auto's bij om het overige verkeer te waarschuwen.


Iowa: Fields of Opportunity.


Ah, we hebben Adventureland bereikt.


Stephanie heeft haar Eldorado gevonden. Alle kleding voor $10 of minder.


Lunch in de mall. Burito's en aardappelbolletjes.


Adventureland heeft ook een stoomtrein rondrijden.


De mainstreet van het park. Geen mens te zien. Links is een bingo hal waar fanatiek gespeeld wordt.


The Underground is wat mij betreft geen achtbaan te noemen.


De ingang van The Dragon.


Ik weet niet hoeveel Hopkins achtbanen er zijn maar als ik er nog eens een tegenkom zet ik me schrap.


Twee loopings achter elkaar.


Het stukje voor de lifthill is wel aardig verzonnen.


Het park is mooi groen en goed onderhouden.


Tornado is de meest interessante achtbaan van de vier.


Fraai gezicht op de lifthill.
Meer Tonado.


Het park heeft wel themagebieden alleen ze lijken allemaal op elkaar :)


Dit is wel een leuke waterattractie maar daar stond dan toevallig ook meteen een serieuze wachtrij.


The Outlaw komt het station weer binnenrollen.


First drop van The Outlaw.


In mais-land kun je natuurlijk popcorn krijgen.


De kabelbaan brengt je van Tornado naar de ingang en andersom. Een stukje van misschien 500 meter.


Bij de ingang staat deze caroussel. Een Dentzel voor de geinteresseerden.


Skyline van Des Moines, hoofdstad van Iowa.


En we zijn weer op weg. Meer maisvelden.