Reisschema
 
Dag 5: Sea World San Antonio
 We're in Texas! Sea World San Antonio

Een park waar we, gezien de vorige ontmoeting met het zusterpark in Orlando, erg naar uitkeken is Sea World San Antonio. Vandaag stonden we dan ook al voor openingstijd op de toch al aardig gevulde parkeerplaats. Anhauser Busch heeft iets met militairen en hebben zelf een "Here's for the Hero's" programma. Omdat Hellen voor defensie werkt konden ook wij met z'n vieren gratis naar binnen.

De ingang van Sea World ziet er indrukwekkend uit. Het park is rond een meertje opgezet waar ook een waterski show wordt opgevoerd. Het geheel ziet er goed verzorgt uit en het persoon is overal weer zeer vriendelijk.

Het is vandaag geheel bewolkt en daardoor wat minder warm dan de eerdere dagen. Jammer voor de foto's maar wij vinden het niet zo erg. Het is evengoed warm genoeg om met Journey to Atlantis, de Mack watercoaster, te beginnen. Deze baan lijkt totaal niet op zijn naamgenoot in het Sea World park in Orlando maar is een één op één kopie van Atlantica in Europapark. Bovenaan op beide draaipunen zijn kleine hokjes geplaatst waar een medewerker de boel in de gaten houdt. Je zal daar een paar uur in die hitte moeten zitten zeg.

Omdat de baan zoals de meeste attracties hier om 11 uur opengaat en wij er vijf minuten eerder al staan zijn we als een van de eersten aan de beurt. Het in- en uitladen gaat niet al te vlot. Er is maar één instapplek en het personeel biedt ook nog uitgebreidt aan om foto's van de inzittenden te maken. Eenmaal op weg valt bovenaan op de de boten geen kwartslag draain, geen driekwart slag maar 450 graden ronddraaien. De splash tenslotte is niet overdreven nat maar toch verfrissend. Al met al wel een geslaagde attractie maar geen topper.

De eerste show die we bekijken heet Viva! en is een mix tussen dolfijnenshow en duikshow. De stunts die deze duikers uithalen en de timing waarmee het gaat maken het een indrukwekkend geheel. Dolfijnen zijn natuurlijk altijd leuk om te zien. Zeker een show die de moeite waard is

Aan de andere kant van het park zien we Steel Eel door het park slingeren. Om daar te komen moeten we langs een aantal stadiums lopen, onder andere die van de waterski show die net afgelopen is. Onderweg komen we ook de Penguin Encounter tegen waar een prachtig landschap is nagebouwd met veel soorten pinguins. Je ziet ze zo nu en dan in het water plonsen en onder water verder zwemmen. Je kunt dit lopend langs de glaswand aanshouwen of via de rolband voor luie mensen zoals wij.

Ook ligt Great White op de route dus die nemen we ook meteen maar mee. Great White is nog een B&M Batman kloon zoals we die gisteren ook al zagen maar dan in spiegelbeeld. Deze versie van de baan lijkt wat minder intens, dat kan ook aan het weer liggen. Het is overigens ook hier weer niet druk, om niet te zeggen uitgestorven. We kunnen direct frontseat instappen. De meeste mensen komen hier kennelijk voor de shows.

Als we uiteindelijk bij Steel Eel aankomen springt deze onmiddelijk in storing. Dit duurt gelukkig niet erg lang en nadat we de tassen in een kluisje hebben weggestopt kunnen we in de wachtrij aanschuiven. Ook deze rij is niet er lang maar het duurt toch een aardige tijd voordat we aan de beurt zijn. Dat ligt niet zozeer aan de operators als wel aan de rijders zelf. Wat kunnen mensen hier soms klungelen zeg. Nadat we frontseat hebben plaatsgenomen gaan we dan eindelijk op weg. Deze achtbaan blijkt veel weg te hebben van Steel Force in Dorney. Lekkere snelheid en zelfs aardig wat airtime voorin en een beetje hoekige bewegingen op de toppen en dalen van de heuvels.

Het eten was ook goed verzorgd in Sea World. Ze hebben ook gezonde broodjes tonijn, salades en bekers vers fruit. Zo kunnen we er weer een tijdje tegen.

Het laatste achtbaantje is Shamu Express, een kiddie coaster met karretjes in Orca stijl. Ook hier geen enkel probleem om als volwassene in te stappen.

Dolfijnen zijn toch wel de favoriete waterdieren van Hellen dus gaan we zo nog een keer opzoeken in hun verblijf. De dieren zwemmen over het algemeen dezelfde rondjes door de bak. Af en toe komt er eens eentje naar de kant om door een bezoeker geknuffeld te worden. Naar mate het dichter bij voedertijd komt worden de diertjes nieuwsgieriger en komen vaker boven. Bij ons komen ze helaas niet op bezoek. Vervolgens nemen we een kijkje in de haaien en roggen aquariums.

De orca show met Shamu himself heet ook hier Believe en wordt als een heel spectakel opgezet. Het ziet er dan ook erg goed uit de stunts die ze deze dieren laten doen. Zo'n orca blijft er als een machtig beest uitzien en de mensen die met ze werken zo nietig.

De Waggin' Tales show daarna ging helaas niet meer door en dus gaan we na het ophalen van de karikatuur die Stephanie heeft laten maken terug naar het hotel.

Morgen gaan we naar Bandera en daarna verder naar Arlington.


De imposante ingang van Sea World San Antonio


Here's to our Hero's


Our Hero: Hellen :)


Nieuw vorig jaar: Journey to Atlantis. Past prima in dit park.


De theming ziet er nog wat kaal uit.Deze boten kennen we van dezelfde baan in Europapark. Alleen de watereffecten ontbreken hier.


De ingang van Great White.


Zoals op deze foto te zien is was het tamelijk rustig in het station.


Great White vanaf de overkant van het water.


Mooie treinen op deze baan.


Ze zijn hier niet vies van patriotisme. The American Eagle in steentjes uitgelegd.


Stephanie laat een karikatuur maken.


De Viva! show is een kleurig en levendig geheel.


Steel Eel is een best een aardige achtbaan. Zoveel Morgan banen komen we niet tegen.


De first drop van Steel Eel.


Lekkere en gezonde lunch.


De ingang van Shamu Express.


Daar zitten we dan. Ook hier biedt het personeel spontaan aan om een foto te maken.De Shamu trein.


Rond het dolfijnenbad probeert iedereen de aandacht van de dieren te trekken.


De haaien en roggen bak. Er zijn hier nog diverse andere kleinere aquaria.


De orca show Believe.


Er lopen hier overal eekhoorns rond. Bang zijn ze zeker niet.


Tot zover ons dagje Sea World. Het is niet tegen gevallen.