Reisschema
 
Dag 6: Paardrijden en Dallas
 We're in Texas! Paardrijden en Dallas

Vandaag geen attractiepark op het programma maar een rit van San Antonio naar Arlington, tussen Dallas en Fort Worth. We gaan weer niet over de highway maar gaan een stuk binnendoor naar Bandera, de cowboy capital of the world, en daarvandaan verder.

De weg naar Bandera is ook weer niet de kortste route maar voert ons langs Lake Medina waar we een frisse duik willen gaan nemen. We zetten koers naar het plaatsje Mico, wat staat voor Medina Irrigation Company waar het hier allemaal mee begonnen is. De Medina Irrigation Company heeft hier een stuwdam gebouwd waar het meer uit is ontstaan. Mico blijkt echter minder toegankelijk dan we hadden gedacht en door alle onvriendelijke waarschuwingsborden besluiten we verderop te proberen het meer te bereiken.

Even verderop lukt het ook niet. Prachtige huizen en vervallen vakantiewoningen wisselen elkaar hier af. Allemaal met een prive stukje meer en geen publieke toegang. Apart detail, mensen houden hier hertenin de voortuin. Uiteindelijk komen we bij het plaatsje Lake Medina (niet in TomTom) alwaar we met de auto het water kunnen bereiken. Hier wordt dan wel $10 voor gevraagd maar als we uitleggen dat we slechts een halfuurtje willen zwemmen mogen we doorrijden.

Lake Medina is schitterend. Het is gelegen tussen de Texas Hills en heeft zeer helder blauw water. Echt koud is het niet maar wel heerlijk verfrissend met dit weer.

Via Medina Falls en Pipe Creek komen we een uurtje later in Bandera aan. Het is inderdaad een dorp nog helemaal in western stijl. Veel toeristische winkeltjes natuurlijk maar ook de overige gebouwen passen hier helemaal in. Het hotel ziet er van buiten in ieder geval autentiek uit. In de cowboy store verkopen ze hoeden, laarzen en riemen. Erg mooi allemaal en ik kan het dan ook niet laten een mooie leren Stenton hoed te kopen.

Met nieuwe aanwinst en al rijden we door naar de Running R Guest Ranch waar we een twee uur durende trailride te paard zullen gaan maken. Na het uitdelen van de de paarden en het opstijgen gaan we op pad. De rit gaat door het aangrenzende state park en terwijl de paarden helemaal op de automatische piloot gaan is het uitzicht hier en daar adembenemend. Iedere vorm van beschaving is nu echt helemaal uit beeld verdwenen. Het is alleen paard en mens. Jammer dat de dieren zo gewend zijn aan hun rondje dat ze moeilijk van gedachte te veranderen zijn als je net iets anders wilt.

Zo nu en dan stopt een paard spontaan om eens uitgebreid te gaan grazen. De hele reeks van achtervolgende paarden komt dan ook automatisch tot stilstand. Als je niets doet dan is het kop aan kont rijden dus moet je telkens opnieuw afstand creeren. Het rijden hier is zeker leuk maar niet erg uitdagend.

De rit verder naar Arlington loopt niet helemaal als gepland. Vooraf hadden we een mooie road trip over een aantal interessante plaatsen en fraai landschap. TomTom heeft echter een ander plan en na Kerrville worden we terug naar San Antonio gestuurd om daarvandaan nog eens vier en half uur snelweg richting Dallas voor te schotelen. Via Austin, de hoofdstad van Texas, en Waco komen we 's avonds laat bij het hotel in Arlington aan.

Morgen is het tijd voor Six Flags over Texas.


Into Texas Hill Country.


Zo nu en dan passeren we een creek wat erg fraaie plaatjes oplevert.


Lake Medina vanuit Mico. De omgeving en de bordjes geven geen indruk van een warm welkom.


Hier heeft iedereen een prive stukje meer. We komen overigens nauwelijks een mens tegen.


Verderop zien we wat mensen in het water. Nog een stukje doorrijden dus.


Gelukt!


Met de auto kunnen we hier over een richel langs het water rijden.


Het western stadje Bandera.


Ah, de bank hebben we gevonden. Nu de saloon nog.


Western style general store.


In de cowboy store hebben ze hoeden en laarzen in soorten en maten.


De Running R Guest Ranch.


Humor hebben ze hier wel. Dit was niet het enige bordje.


Yeehaa, saddle up cityboy.


Birgit springt ook vlot in het zadel.


All set and ready to go.


De rit voor grotendeels door het state park.


Het is wel flink stofhappen zo nu en dan. En m'n armen zijn intussen goed verbrand.


Je kunt wel foto's blijven maken hier.


Verder maar weer door dit fantastische landschap.


Terug op de snelweg en het is meteen weer een stuk drukker.


Austin skyline bij zonsondergang.


Bedankt voor het lezen en tot morgen.