Reisschema
 
Dag 8: Dallas
 We're in Texas! Dallas

Omdat we gisteren het park wat eerder hadden verlaten en er nog wat achtbanen waren overgeslagen zijn we vanmorgen eerst nog even teruggereden naar Six Flags over Texas. Het was weer net zo warm als de dag ervoor en het plan was om na een uurtje of twee weer verder te rijden. Met de seasonpasses en de toenemende ervaring met de tassencontrole waren we vlot binnen. De strategie van de dag was om de twee vermoedelijk populaire banen La Vibora en Tony Hawk's Big Spin eerst te doen.

De rij bij La Vibora was inderdaad nog vrij kort. Na een minuut of tien konden we plaatsnemen. De lifthill wordgt uiterst traag genomen en dan breekt het los. De baan lijkt qua uiterlijk en opzet erg op de bobbaan van De Efteling maar de ritervaring is totaal verschillend. Vergeleken met La Vibora in de Bobbaan erg tam. Deze versie gaat echt bijna 90 graden door de bochten en regelmatig komen er wielen los van de baan. De trein kwakt de drie remsecties in. Dat zijn dan wel wat ruwe momenten maar verder is La Vibora een stuk intensiever dan 'onze' versie.

Onderweg naar Tony Hawk's baan komen we langs Runaway Mountain. Deze indoor achtbaan nemen we dan meteen maar even mee. De rit is verrassender dan verwacht met behoorlijk steile drops en kort bochtenwerk. Er zit zelfs een airtime moment in. Jammer dat er geen visuele effecten zijn zodat een vergelijking met bijvoorbeeld Vogelrok zinloos is. Verder een prima achtbaan.

Bij Tony Hawk's achtbaan staat inmiddels toch al weer een aardige rij. Volgens de bordjes bedraagt de wachttijjd anderhalf uur. Vol goede moed sluiten we aan maar wanneer we een half uur later het volgende bordje tegenkomen geven we het toch maar op.

Flashback is daarna een standaard boomerang achtbaan. Niet bijzonder soepel en niet echt ruw. Erg vanille dus. De laatste achtbaan is de kiddiecoaster die zowel Wile E. Coyote als Grand Canyon Coaster heet. Het hele kindergebied ziet er overigens erg netjes uit. Zelfs Hellen vind het park er goed uitzien voor een Six Flags park. Tegen half één verlaten we het park alweer en zetten koers naar Hot Springs.

Voor de lunch onderweg stoppen we bij de East Rock Grand Buffet in Greenville. Dit blijkt een buffet te zijn met rijen vol oosterse lekkernijen. Iedere vorm van kip-, varkens-, en rundgerecht is vertegenwoordigd en dan nog een hele verzameling sushi, jello en andere nagerechten. En dat voor $6,50 per persoon. Kom je ooit in Greenville Texas terecht dan is dit een aanrader.

De grens met Arkansas steken we over bij het plaatsje Texarkana. Deze plaats is letterlijk op de staatsgrens gebouwd en de State Line Ave loopt dwars door de plaats. De weg komt uit op een postkantoor / courthouse waar je met één been in Texas kunt staan en met het andere in Arkansas.

Via Arkadelphia komen we uiteindelijk in Hot Springs terecht. Het landschap is intussen aardig veranderd. Hier in Arkansas is het vooral groen, bosrijk en heuvelachtig. In Hot Springs is voldoende vermaak en we gaan nog even een rondje minigolf doen op één van de gethemede banen hier in de buurt. Er zijn twee parcoursen van 18 holes maar de meest eenvoudige is al lastig genoeg.

Morgen Magic Springs en daarna rijden we naar Branson.


Bij binnenkomst in Six Flags over Texas moeten we even met Pepe en Foghorn op de foto.


La Vibora is een tamelijk wilde bobbaan.


La Vibora vanaf de parkeerplaats gezien.


Bobtreinen. De twee personen per bankje regel wordt niet echt nageleefd.


Full speed ahead!


Aan deze kant van het park is nog geen mens te bekennen.


De ingang van Runaway Mountain, de verrassend goede indoor coaster.


Flashback is een standaard boomerang.


Acme kidzone.
De kiddiecoaster is ook voor volwassenen zonder problemen te doen.


Dallas skyline onderweg naar Hot Springs.


Bij East Rock Grand Buffet kun je voor een paar dollar de heerlijkste chinese gerechten uitproberen.
Rijen vol met goodies.


We bereiken de staatsgrens.


Het postkantoor bevindt zich in twee staten aan het einde van State Line Avenue.


Het groene heuvellandschap van zuidelijk Arkansas.


Nog even een balletje slaan op de Pirate Cove golfcourse.